Rituals

Rituals

 

De Rituals-lampen herinneren aan de papieren lantaarns die in de oosterse cultuur worden gebruikt, maar ze zijn gemaakt van geblazen glas, een materiaal met een Venetiaanse traditie van duizend jaar, in verschillende maar complementaire vormen. Onderscheidend door een harmonieuze langwerpige vorm, verspreidt Rituals 1 een strelend en doordrenkt licht.

Ludovica+Roberto Palomba

DESIGNER
Ludovica+Roberto Palomba

 

Ludovica + Roberto Palomba richtten in 1994 hun eigen studio op in Milaan, en hun gezamenlijke expertise varieert van architecturale planning tot interieurontwerp en partnerschappen als productontwerpers en artdirectors met toonaangevende internationale merken; ze hebben meerdere grote onderscheidingen ontvangen, zoals de Compasso d’Oro award.

Hun filosofie is om objecten te creëren die op een directe manier interageren met de mensen die ze kiezen, waardoor een intieme, significante en langdurige relatie ontstaat, getuige de duurzaamheid van hun ontwerpen. Meerdere projecten ontworpen voor Foscarini: van Birdie, een herinterpretatie met een eigentijdse draai van de klassieke lampenkap, tot de modellen Gregg, Tartan en Rituals, verkenningen van ongekende expressieve mogelijkheden voor geblazen glas.