Magneto

Magneto

 

In de Magneto vloerlamp verbindt de onzichtbare kracht van een magneet de steunstang met de lamp, zodat u deze kunt richten net als een lantaarn en het licht in de gewenste richting kunt werpen.

magneto van Foscarini
Giulio Iacchetti

DESIGNER
Giulio Iacchetti

 

Giulio Iacchetti wisselt zijn activiteiten als industrieel ontwerper en artistiek directeur af met lesgeven aan meerdere designscholen en universiteiten. Zijn onderscheidende eigenschappen omvatten onderzoek en de definitie van nieuwe soorten objecten. In 2001 won hij samen met Matteo Ragni de Compasso d’Oro ADI-prijs met het biologisch afbreekbare bestek “Moscardino”, dat deel uitmaakt van de permanente designcollectie van het MoMA in New York.

In 2009 ontving hij de prijs voor innovatie van de president van de Italiaanse Republiek. Voor Foscarini heeft hij Tropico ontworpen, een project op basis van een enkel modulair element dat verschillende vormen creëert, en de Magneto-lamp, die gebruik maakt van de onzichtbare kracht van een magneet voor een object dat is ontworpen om licht te herpositioneren en te richten.