Filo

Filo

 

Het is een artistiek meesterwerk, voortgekomen uit het concept van de ontwerper om de lamp uit elkaar te halen en elk afzonderlijk onderdeel weer samen te brengen. Onconventioneel en ademt een sterke aantrekkelijkheid van de inrichting, Filo is een abacus van kleuren die zijn meerdere identiteiten benadrukken.

Andrea Anastasio

DESIGNER
Andrea Anastasio

 

Na het voltooien van zijn studies in de filosofie, begon Andrea Anastasio aan een cultureel pad dat hem ertoe bracht samen te werken aan projecten voor het catalogiseren van islamitische architectuur in India, onderzoek naar innovatie in traditionele ambachtstechnieken, partnerschappen met architecturale praktijken, uitgevers en musea.

Gefascineerd door de studie van de poëtica van conceptuele kunst en de potentiële convergentie met industrieel ontwerp, ontwerpt hij meubels en objecten voor Italiaanse bedrijven die een leidende rol spelen op het internationale toneel. Zijn onderzoek richt zich op de manipulatie van objecten, consumptiegoederen en huishoudelijk materiaal, om kruisbesmetting van talen en betekenissen te genereren, zoals in de Filo-lamp, een project dat hij bedacht voor Foscarini.