Birdie

Birdie

 

Een herinterpretatie van de klassieke lampenkaplamp met een eigentijdse twist, de Birdie-tafellamp verspreidt direct licht naar beneden en laat het licht door in zijn omgeving. Het aan / uit-mechanisme met aanraakdimmer is ontworpen als een tak klaar voor een vogel om te rusten, vandaar de naam.

foscarini Birdie
Ludovica+Roberto Palomba

DESIGNER
Ludovica+Roberto Palomba

 

Ludovica + Roberto Palomba richtten in 1994 hun eigen studio op in Milaan, en hun gezamenlijke expertise varieert van architecturale planning tot interieurontwerp en partnerschappen als productontwerpers en artdirectors met toonaangevende internationale merken; ze hebben meerdere grote onderscheidingen ontvangen, zoals de Compasso d’Oro award.

Hun filosofie is om objecten te creëren die op een directe manier interageren met de mensen die ze kiezen, waardoor een intieme, significante en langdurige relatie ontstaat, getuige de duurzaamheid van hun ontwerpen. Meerdere projecten ontworpen voor Foscarini: van Birdie, een herinterpretatie met een eigentijdse draai van de klassieke lampenkap, tot de modellen Gregg, Tartan en Rituals, verkenningen van ongekende expressieve mogelijkheden voor geblazen glas.