Tulip

Artifort fauteuil tulip

Tulip

 — Sierlijke, ontluikende bloem

 

De Tulip fauteuil voor Artifort…. alsof ontwerper Pierre Paulin het Flower Power tijdperk heeft voorvoeld! Half ontloken spreidt deze simpele, karakteristieke bloem onder de zitmeubelen haar bladeren. Sierlijk en uitnodigend tegelijkertijd. Samen met het bijbehorende voetenbankje is deze designfauteuil een uiterst comfortabele combinatie, waar je in blíjft zitten.

 

Tulip stoelenfamilie
De Tulip is een echte Artifort klassieker die al in 1965 werd uitgebracht. In 2003 is de Tulip opnieuw in de collectie van Artifort opgenomen en daar hoort hij zeker thuis. De Tulip fauteuil is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met een kruisvoet of draaibaar én in vele verschillende kleuren en stofsoorten.

Artifort fauteuil tulip
Artifort, Pierre Paulin

Designer

 

  • Pierre Paulin

Pierre Paulin (1927) maakt tijdens een internationale meubelshow, georganiseerd door Kho Liang le, veel indruk met een eigentijdse kuipfauteuil. Al snel na de show wordt hij freelance ontwerper voor Artifort. Het is de start van een lange en vruchtbare samenwerking. Zijn ontwerpen onderscheiden zich door de opvallende sculpturale vormgeving. Paulin wint er wereldwijd vele prijzen mee. Zijn werk blijkt tijdloos en tot de dag van vandaag modern en vooruitstrevend. Niet vorm om de vorm, maar toegepast ontwerp. Nog steeds voert Artifort in de vaste collectie vele van zijn ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig. Paulin’s werk is te zien in musea over de hele wereld. Naast meubelen ontwierp hij ook de interieurs van de Franse presidenten Pompidou en Mitterand in het Elysée-paleis in Parijs. Op 13 juni 2009 is Pierre Paulin overleden in een ziekenhuis in Montpellier (Frankrijk). De Franse president Sarkozy sprak over hem als “hij die van design een kunst maakte”. In november 2009 kreeg Paulin postuum de Britse onderscheiding, Royal Designer for Industry (RDI) toegekend.

Specificaties

Designjaar
1965
Afmetingen

Artifort fauteuil tulip specificaties

Materialen

Stoffering
Textiel of leer.

 

Onderstel
Cross-base: Gepolijst RVS
Schijf: gepolijst aluminium met chromen zuil en rugbevestiging. Voorzien van vilten ring aan de onderzijde.
Optioneel: Schijf en zuil in poedercoat.