Shark

Artifort Shark stoel

Shark

 — Niets te vrezen

 

De Shark is een uiterst comfortabele eetkamer- en vergaderstoel van de hand van ontwerper René Holten. Deze designstoel dankt zijn naam aan de gelijkenis met het profiel van het gevreesde roofdier. Je hebt echter niets te vrezen van de Shark. Integendeel. Hij biedt een uitstekend zitcomfort. Stevig. Met extra steun in de rug. Een prettige designstoel voor lange avonden aan tafel of voor een productieve vergadering.

De Shark stoel valt onder het snelleverprogramma van Artifort. Dat betekent dat de stoel in een aantal uitvoeringen binnen 4 weken af-fabriek kan worden geproduceerd.

Artifort Shark stoel
René Holten

Designer

 

  • René Holten

Holten (1961) studeerde af aan onder meer de Kunstacademie van Maastricht en de Design Academy van Eindhoven. Hij was onder meer werkzaam bij de Nederlandse architect Wiel Arets als architectonisch ontwerper, en Artifort als hoofd productontwikkeling (1993-1998). In 1997 ontwierp hij de DoDo, zijn eerste ontwerp voor Artifort. Meteen goed voor de prijs voor beste Nederlands Meubelontwerp 1998. Ook zijn ontwerpen Libel (2002) en Lotus & Low Lotus (2008) vielen in de prijzen, zij ontvingen de award voor Goed Industrieel Design. Met zijn gelijknamige design studio richt René Holten zich op de meubel- en sanitairindustrie. Naast Artifort, horen ook Pullman (bedden), Mosa (tegels) en Clou (sanitair) tot zijn klanten.

Artifort Fast Delivery Collection

Shark is verkrijgbaar binnen de Artifort Fast Delivery Collection. Dat betekent dat Shark in een versnelde productietijd van slechts vier weken geproduceerd kan worden in een geselecteerd aantal stoffen en afwerkingen.

 

Voorwaarden Shark binnen Artifort Fast Delivery Collection
– Stoffering opties: Artifort Selecte, Artifort Lana, Artifort Ox, Hallingdal of Ploegwool
– Onderstel: vierpoot – Afwerking opties: poedercoat kleur P57 (blackgrey) of chroom (meerprijs).

Specificaties

Designjaar
2011
Afmetingen

Artifort Shark stoel specificaties

Materialen

Stoffering
Textiel of leer.

 

Onderstel
4-poot: chroom of poedercoat.
Draadframe slede: chroom of poedercoat.
Cross-base not draaibaar: gepolijst aluminium met chromen zuil. Optioneel in poedercoat.
Cross-base draaibaar met retourmechanisme: gepolijst aluminium met chromen zuil. Optioneel in poedercoat.

Artifort Shark stoel