Orange Slice

artifort orange slice

Orange Slice

 — Design klassieker

 

De Orange Slice fauteuil van designer Pierre Paulin is een van de meest geliefde designfauteuils ter wereld. En terecht! De iconische fauteuil maakt elke ruimte opener, ruimtelijker en vrolijker. Het opvallendste kenmerk van de Orange Slice is dat de twee identieke schelpen van de stoel lijken ‘om te krullen’. Als je goed kijkt, is het net alsof de stoel naar je lacht.

 

Tijdloos designicoon
In 1952 maakte designer Pierre Paulin kennis met de techniek om multiplex te buigen. Deze techniek was de basis van de F437. Al snel kreeg de fauteuil de bijnaam Orange Slice, vanwege de gelijkenis met sinaasappelschijven. De Orange Slice is een veelgeprezen Artifort klassieker die al sinds 1960 wordt uitgebracht, en blijft onverminderd populair.

 

Speelse compositie
De Orange Slice is verkrijgbaar met een enorm scala aan prachtige kleuren, stoffen en leer. Iconisch in elke woonkamer of lobby, en nog mooier in een groepje Orange Slices. Dan lijkt hij vanuit elke invalshoek van vorm te veranderen. De fauteuil is verkrijgbaar in twee zithoogtes. En nu zelfs geschaald naar een Orange Slice junior voor de echte verzamelaars.

 

De Orange Slice fauteuil valt onder het snelleverprogramma van Artifort. Dat betekent dat de fauteuil in een aantal uitvoeringen binnen 4 weken af-fabriek kan worden geproduceerd.

artifort orange slice
Artifort, Pierre Paulin

Designer

 

  • Pierre Paulin

Pierre Paulin (1927) maakt tijdens een internationale meubelshow, georganiseerd door Kho Liang le, veel indruk met een eigentijdse kuipfauteuil. Al snel na de show wordt hij freelance ontwerper voor Artifort. Het is de start van een lange en vruchtbare samenwerking. Zijn ontwerpen onderscheiden zich door de opvallende sculpturale vormgeving. Paulin wint er wereldwijd vele prijzen mee. Zijn werk blijkt tijdloos en tot de dag van vandaag modern en vooruitstrevend. Niet vorm om de vorm, maar toegepast ontwerp. Nog steeds voert Artifort in de vaste collectie vele van zijn ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig. Paulin’s werk is te zien in musea over de hele wereld. Naast meubelen ontwierp hij ook de interieurs van de Franse presidenten Pompidou en Mitterand in het Elysée-paleis in Parijs. Op 13 juni 2009 is Pierre Paulin overleden in een ziekenhuis in Montpellier (Frankrijk). De Franse president Sarkozy sprak over hem als “hij die van design een kunst maakte”. In november 2009 kreeg Paulin postuum de Britse onderscheiding, Royal Designer for Industry (RDI) toegekend.

Artifort Fast Delivery Collection

Orange Slice is verkrijgbaar binnen de Artifort Fast Delivery Collection. Dat betekent dat de Orange Slice in een versnelde productietijd van slechts vier weken geproduceerd kan worden in een geselecteerd aantal stoffen en afwerkingen.

 

Voorwaarden Orange Slice binnen de Artifort Fast Delivery Collection
– Stoffering opties: Artifort Selecte, Artifort Lana, Artifort Ox, Amdal 180, Hallingdal, Ploegwool
– Afwerking: Chroom of in poedercoat kleur P57 (blackgrey)

Specificaties

Designjaar
1960
Afmetingen

artifort orange slice specificaties

Materialen

Stoffering
Textiel of leer.

Onderstel
Chroom of poedercoat.

artifort orange slice junior

Orange Slice Junior

 — Klassiekers voor kinderen

 

De Orange Slice fauteuil van designer Pierre Paulin is een van de meest geliefde designfauteuils ter wereld. En terecht! De iconische fauteuil maakt elke ruimte opener, ruimtelijker en vrolijker. Het opvallendste kenmerk van de Orange Slice is dat de twee identieke schelpen van de stoel lijken ‘om te krullen’. Als je goed kijkt, is het net alsof de stoel naar je lacht. Voor de echte designlovers is deze iconische stoel geschaald naar kinderformaat: de Orange Slice junior!

 

Tijdloos designicoon
In 1952 maakte designer Pierre Paulin kennis met de techniek om multiplex te buigen. Deze techniek was de basis van de F437. Al snel kreeg de fauteuil de bijnaam Orange Slice, vanwege de gelijkenis met sinaasappelschijven. De Orange Slice is een veelgeprezen Artifort klassieker die al sinds 1960 wordt uitgebracht, en blijft onverminderd populair. De junior-variant is identiek aan het originele ontwerp.

 

Speelse compositie
De Orange Slice is verkrijgbaar met een enorm scala aan prachtige kleuren, stoffen en leer. Iconisch in elke woonkamer of wachtruimte, en nog mooier in een groepje Orange Slices. Dan lijkt hij vanuit elke invalshoek van vorm te veranderen.

artifort orange slice junior

Specificaties

Designjaar

Afmetingen

artifort orange slice junior specificaties

Materialen

Stoffering
Textiel of leer.

Onderstel
Chroom of poedercoat.

artifort orange slice tafel

Orange Slice table

 — Nog een partje?

 

Orange Slice T speciaal ontworpen als tafeltje bij de gelijknamige fauteuil. De Orange Slice T is er in twee afmetingen. Het onderstel is chroom of poedercoat. Het blad volkern zwart of wit, of volkern met een geoliede eikenfineer toplaag.

artifort orange slice tafel

Specificaties

Designjaar

Afmetingen

artifort orange slice tafel specificaties

Materialen

Blad
Kern: volkern
Toplaag: Zwart, wit of fineer F06 oak in olie-afwerking.
Randafwerking: zwart, recht gefreesd

 

Onderstel
Chroom of poedercoat.