Nenou

Nenou van COR

Nenou

Het Spaans voor waterlelie is ‘nenúfar’, wat het model en de inspiratie was voor het Nenou meubelconcept. En net zo natuurlijk als waterlelies zich in een vijver verenigen, worden de bladvormige bekledingselementen gegroepeerd in steeds nieuwe schikkingen in de open ruimte. De fauteuils, krukken en poefs, gezamenlijk ontworpen door ontwerper Jörg Boner en COR, roepen de gedachten aan bladeren in detail op – met rondomlopende biezen en centrale verdiepingen die niet alleen hun eigenaren comfortabel en passend herbergen, maar ook de welgevormde dienbladen gemaakt van hout en steen.

Nenou - Jörg Boner
Jörg Boner

Designer

 

  • Jörg Boner

Sinds 2001 ontwerpt Jörg Boner lampen, meubels en gebruiksvoorwerpen in zijn ontwerpstudio in Zürich. Zijn werk benadrukt innovatie in productie en functionaliteit in gebruik, evenals de schoonheid en elegantie van objecten.

Veelzijdig inzetbaar en een mooi rond concept. Als een easy-chair of “sofa” bij de tafel.
Nenou van COR
nenou_09
Net als in de natuur kunnen verschillende er kleine groepen, eilandjes of ruimtebrekenende zitgroepen worden gevormd met de individuele elementen.
Filigraan afwerking, met aandacht voor detail.
De gedetailleerde contrasterende naad geeft een drie-dimensionaal effect.
nenou_17
Nenou dienblad
Het hoogtepunt – welgevormde dienbladen van massief hout en natuursteen. Ze kunnen precies op het middenprofiel worden geplaatst.
Radicale esthetiek, aangenaam om aan te raken

Het esthetische ontwerpdetail, een inkeping in het midden van de bekleding is aantrekkelijk en functioneel. De lichte uitsparing van de zitvlakken draagt bij aan een comfortabele zithouding.

Nenou

Productfamilie

 

Het architectonisch meubelconcept Nenou bestaat uit een reeks elementen:

multifunctionele, vrij zwevende vormen die gebruikt kunnen worden als fauteuil, stoel, poef, tafel en bank.

De gebruiker bepaalt haar functie.