Shrimp

COR - Shrimp

Cor fauteuil Shrimp

 

 — Perfectie in zijn mooiste vorm

 

Of het nu als loungestoel is of als een cocktailstoel – Shrimp slaagt moeiteloos in om grote ruimtes zoals hotels foyers om te toveren naar gezellige knusse kleinere ruimtes.
Met zijn scherpe elegante contouren trekt hij overal de aandacht van iedereen.
De elegante contouren zijn het resultaat van vlakke opvulling en een gebogen houten schaal die een bijzonder verfijnd uiterlijk heeft door de zijuitsparingen.
Een keuze uit hout, leer of stof voor de schaal geeft deze stoel bijzondere accenten.
Zover voor de optische kant. Dan gaat de bezoeker zitten – met een gevoel van stevige steun rondom en een allesbehalve wegzakkend gevoel.
De stoel heeft een draaibaar onderstel en kan gecombineerd worden met een bijpassende voetenbank.

COR - Shrimp
Markus Jehs en Jürgen Laub

Designers

 

  • Jehs + Laub

Markus Jehs en Jürgen Laub ontmoetten elkaar op de universiteit van Schwäbisch Gmünd tijdens hun studie industrieel ontwerpen. Na hun afstuderen in 1994 richtten ze hun eigen studio op in Stuttgart, waar ze onder meer lampen en meubels ontwerpen voor gerenommeerde internationale fabrikanten. Hun ontwerpen onderscheiden zich door functionaliteit, duidelijkheid, formele striktheid en het fantasierijke gebruik van materialen.

Een echte COR: Shrimp imponeert zowel esthetisch als functioneel
COR - Shrimp
COR - Shrimp
COR - Shrimp
COR - Shrimp
Een comfortabele stoel met het ontspannen karakter van een lounge stoel

 

Stijl met distinctie.
In 2011 won Shrimp de Interior Innovation Award op Imm Cologne. Dit klopt ook omdat deze prijs staat voor innovatieve uitmuntendheid in de meubelindustrie.

Ruime keuze.
De ergonomisch gevormde zitschaal is gemaakt van versterkt gebogen hout gefineerd in eiken of walnoot of gelakt. Binnenin kan deze worden bekleed met stof of leer.

COR - Shrimp

Omdat het zo mooi is, komt Shrimp in twee verschillende versies: als een loungestoel en als een cocktailstoel. Shrimp slaagt er speels in om structuur aan te brengen in grote ruimtes zoals lofts, maar ook in het voorzien van dat bepaalde iets in kleinere kamers.
Met zijn duidelijk gesneden silhouet is het een ware blikvanger. Het elegante komt voort uit de vlakke kussens en de gebogen houten schaal die dankzij de zijuitsparingen de Shrimp een bijzonder fraai uiterlijk geeft. Maar als je gaat zitten ervaar je de Shrimp zoals hij echt is: een gemakkelijke stoel waar je niet in wegzakt, maar waarin je kunt ontspannen terwijl je perfect wordt ondersteund.