Frame Stoel

Frame & Frame XL

 

In 2000 ontwierp Burkhard Vogtherr de Frame stoel voor Arco. Ruim tien jaar later is deze stoel uitgegroeid tot een klassieker binnen de collectie. De Frame stoel wordt gekenmerkt door een metalen frame met een fijne, rechthoekige belijning die de stoel een lichte en luchtige uitstraling geeft. Naast gebruik in de woonomgeving is de stoel ook uitermate geschikt voor representatieve werkomgevingen en vergaderruimtes. Met de introductie van nieuwe varianten wil Arco deze succesvolle stoel verder ontwikkelen tot een breed programma, waarin een grote keuze geboden wordt in uitvoeringen (kuip en onderstel) en materialen. Zo kan het onderstel worden uitgevoerd in chroom of epoxy lak, en de kuip in lak, stof, leer, fineer en in een speciale “pad” stoffering.

 

Mooie aanvullingen op de Frame collectie zijn de Frame Bench en Frame II (XL)

Frame II & Frame II XL

 

Frame II: onze Frame klassieker in een nieuw jasje. De Frame II heeft een heldere, moderne vormentaal en de rondvormige kuip biedt een heerlijk zitcomfort. Het geometrische frame staat in spannend contrast met de organische kuip.

Designed by

Burkhard Vogtherr

 

Burkhard Vogtherr werd geboren in Duitsland waar hij ervaring opdeed als kastenmaker en daarna de studie Industrial Design in Kassel en Wuppertal volgde. In 1967 behaalde hij hiervoor zijn diploma waarna hij in 1972 als freelance ontwerper begon.

 

In de franse plaats Mulhouse heeft hij zijn ontwerpbureau, waar hij samen met zijn medewerkers aan nieuwe modellen werkt voor onder andere Fritz Hansen, Rolf Benz, Cappellini, Davis Furniture USA, Klöber en Arflex. In 2000 ontwierp Burkhard Vogtherr met stoel “Frame” zijn eerste grote succes-model voor Arco, waarop een verdere intensieve samenwerking volgde.

 

Voor zijn ontwerpen heeft hij meerdere prijzen en erkenningen gekregen.