Figura

Artifort Figura

Figura

 — Talloze verrassende combinaties

 

Met zijn zachte, vloeiende lijnen is Figura buitengewoon sierlijk. De modulaire bank Figura van ontwerper Khodi Feiz bestaat uit zeer flexibele elementen die naadloos op elkaar aansluiten, zodat je talloze verrassende combinaties kunt creëren. Of je nu een eenvoudige bank wilt, of een combinatie van elementen: Figura past perfect in elke gewenste omgeving.

Modulaire sofa met veel mogelijkheden
Figura kun je geheel naar je eigen wensen samenstellen, bijvoorbeeld met chaise longue- en dormeuse-opties, hoge armleuningen of juist lage leuningen. Ook kun je kiezen voor een houten zijtafeltje, elektrische aansluiting en tussen twee zithoogtes. Laat je fantasie de vrije loop!

 

Scala aan stoffeermogelijkheden
Figura kan gestoffeerd in talloze stoffen of leer. Optioneel kan de Figura uitgevoerd worden met een stoere bies in dezelfde stofsoort. De prachtige gegoten aluminium poten kunnen gecoat worden in elke gewenste Artifort poedercoat kleur.

 

Comfortabel én elegant
‘Met Figura zijn we erin geslaagd om de traditionele bank naar de 21e eeuw te brengen, zodat modern technologie en vakmanschap kunnen samenvloeien tot een ontwerp dat comfortabel én elegant is’, legt Feiz uit. ‘Voor vele generaties.’

Artifort Figura
Khodi Feiz, balans

Designer

 

  • Khodi Feiz

Industrieel ontwerper Khodi Feiz is geboren in Iran en groeide op in de Verenigde Staten. Na zijn afstuderen aan de Syracuse University in New York verhuisde hij in 1990 naar Nederland, waar hij aan de slag ging voor Philips Design. Samen met grafisch ontwerpster Anneko Feiz-van Dorssen richtte hij in 1998 de Feiz Design Studio op, die is gespecialiseerd in product-, meubel-, grafisch en strategisch ontwerp voor bedrijven als Alessi, Artifort, Herman Miller, Offecct, Nike en Nokia. Het werk van Feiz werd met verschillende awards bekroond en was wereldwijd te zien in verschillende tentoonstellingen en publicaties. Belangrijke uitgangspunten voor het werk van Feiz zijn helderheid, concept en context.

Specificaties

Designjaar
2018

Materialen

Stoffering
Stof of leer

Onderstel
Gegoten aluminium poot, afgewerkt in elke gewenste Artifort structuur poedercoat kleur.

Zithoogtes
Figura heeft een standaard zithoogte van 42 cm, en kan optioneel worden uitgevoerd in zithoogte 45 cm. Keuze uit hoge of lage armleuningen.

Opties
Houten zijtafeltje aan de rugleuning of armleuningen.
Elektrische aansluiting : Integreer een USB en/of stroompunt onder de bank voor een nóg functioneler interieur.

Artifort Figura