Extenso

Extenso II

 

Compacte- of uitschuifbare tafel

 

De Extenso II tafel is een vaste- of uitschuifbare tafel, die door de geraffineerde vorm en plaatsing van de poten zowel een robuuste als elegante verschijning is. De Extenso II is in uiteenlopende afmetingen verkrijgbaar, waardoor de tafel veel verschillende functies kan hebben: een compacte keukentafel, uitschuifbare eettafel of een uitgebreide vergadertafel. Bij de uitschuifbare versie van de tafel worden het vaste blad en de uitschuifbladen uit hetzelfde paneel gehaald, waardoor de nerven mooi doorlopen en de bladen optisch een geheel vormen. Handig voor als je vaak bezoek over de vloer krijgt en tegelijkertijd neemt de tafel in compacte variant minder leefruimte in.

Designed by

Willem van Ast

 

Willem van Ast groeide op in de prachtige Achterhoek. Als zoon van een meubelfabrikant voelde hij zich al op jonge leeftijd verbonden met het meubelambacht en de meubelproductie. Na een technische opleiding aan het Hout en Meubilerings College in Rotterdam, trad hij in dienst bij Arco. Daar had hij onder andere de eindverantwoordelijkheid over de collectie. In 2011 heeft hij het stokje overgedragen aan Jorre van Ast, maar hij houdt zich nog steeds bezig met de vormgeving van nieuwe producten.

 

Arco producten zijn onderscheiden met o.a. der Roter Punkt, de I.F. Award voor goede industriële vormgeving, de ION goed ontwerp erkenning en met de Nederlandse Designprijs in de categorie Interieurproduct. Voor zijn ontwerpen heeft Willem van Ast meerdere prijzen en erkenningen gekregen.