Encore

Encore bartafel

 

De Encore is een serie vaste lage wangentafels, side-tables en hoge tafels met een sobere, ingetogen uitstraling. Ze zijn zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar te gebruiken. Zo kunnen de kleine vierkante tafels onder de lange rechthoekige tafel geplaatst worden, waardoor een speels maar functioneel landschap kan worden gecreëerd. De Encore is te verkrijgen in een massief of fineer eiken of noten uitvoering.

Designed by

Willem van Ast

 

Willem van Ast groeide op in de prachtige Achterhoek. Als zoon van een meubelfabrikant voelde hij zich al op jonge leeftijd verbonden met het meubelambacht en de meubelproductie. Na een technische opleiding aan het Hout en Meubilerings College in Rotterdam, trad hij in dienst bij Arco. Daar had hij onder andere de eindverantwoordelijkheid over de collectie. In 2011 heeft hij het stokje overgedragen aan Jorre van Ast, maar hij houdt zich nog steeds bezig met de vormgeving van nieuwe producten.

 

Arco producten zijn onderscheiden met o.a. der Roter Punkt, de I.F. Award voor goede industriële vormgeving, de ION goed ontwerp erkenning en met de Nederlandse Designprijs in de categorie Interieurproduct. Voor zijn ontwerpen heeft Willem van Ast meerdere prijzen en erkenningen gekregen.