Ease

De Ease geeft een nieuwe invulling aan het begrip comfort: de rugleuning van de stoel bestaat namelijk uit flexibele ‘vingers’, die zich naar je lichaam vormen. De stoel kan daarnaast op de door jou gekozen zithoogte gemaakt worden. De Ease is daarmee de perfecte stoel voor bij de eettafel, één waarin je achterover leunt en een avond lang natafelt…

Designed by

Burkhard Vogtherr & Jonathan Prestwich

 

Burkhard Vogtherr

Burkhard Vogtherr werd geboren in Duitsland waar hij ervaring opdeed als kastenmaker en daarna de studie Industrial Design in Kassel en Wuppertal volgde. In 1967 behaalde hij hiervoor zijn diploma waarna hij in 1972 als freelance ontwerper begon.

In de franse plaats Mulhouse heeft hij zijn ontwerpbureau, waar hij samen met zijn medewerkers aan nieuwe modellen werkt voor onder andere Fritz Hansen, Rolf Benz, Cappellini, Davis Furniture USA, Klöber en Arflex. In 2000 ontwierp Burkhard Vogtherr met stoel “Frame” zijn eerste grote succes-model voor Arco, waarop een verdere intensieve samenwerking volgde.

Voor zijn ontwerpen heeft hij meerdere prijzen en erkenningen gekregen.

 

Jonathan Prestwich

Nadat hij zijn studie Industrieel ontwerpen aan de universiteit in 1995 had afgerond, verliet Jonathan Engeland om in de Verenigde Staten in een ontwerpstudio in Boston, Massachusetts, te gaan werken. In deze twee jaar werkte hij aan verlichting en zitmeubelen, deed hij waardevolle ervaring op en ontwikkelde hij een passie voor het ontwerpproces.

Van de V.S. ging Jonathan naar Frankrijk en werkte de volgende zes jaar samen met Burkhard Vogtherr. Aanvankelijk was dit bedoeld om kort ervaring op te doen, maar hoe meer Jonathan en Burkhard samenwerkten, des te inniger de werkrelatie werd. Deze ervaring kan worden vergeleken met het traditioneel in de leer gaan bij een gildemeester; Jonathan leerde alles uit de eerste hand van een zeer gerespecteerde ontwerper.

In 2003 verhuisde Jonathan naar Londen, waar hij na een korte samenwerking met Barber Osgerby in 2004 zijn eigen studio oprichtte. Het samenwerken met andere ontwerpers leverde een geweldige ervaring op. Hij leerde niet alleen veel over de manier waarop een product tot stand komt, maar deed ook veel kennis op over wat een product een goed product maakt. Jonathan koppelt deze ervaring aan de wens om producten te maken voor de volgende generatie gebruikers, waarbij hij invloeden uit de natuur en moderne technologie samenvoegt met als doel om eenvoudige, elegante, innovatieve producten te creëren.

Jonathan heeft met zijn studio samengewerkt met een aantal zeer gerespecteerde internationale bedrijven die innovatieve producten maken. Daarvoor werd hij talloze keren onderscheiden, bijvoorbeeld met de Wallpaper Magazine Award, de Interior Innovation Award en de hoog aangeschreven IF Gold Award.