Dé kleur van het jaar 2021, fris beginnen aan nieuwe kansen

Leestijd: 4 minuten

Met welke kleur is jouw interieur dit jaar weer helemaal trendy? Tover je woonkamer om en maak hem eigen met het juiste kleurenpalet.

Je zit nu al zo lang binnen, je bent nog net geen onderdeel van het meubilair. Je kijkt eens rond en realiseert je dat je die donkere veeg op de muur nu al 2 jaar lang negeert. En de interieurstyling: erg 2017. Wat zou het fijn zijn om alles eens even lekker aan te pakken. Met een frisse start het nieuwe jaar ingaan en de afgelopen 12 maanden nooit zo snel mogelijk achter ons laten. In dit artikel lees je welke kleur in 2021 helemaal trendy is. Jouw woonkamer fris, jij fris.

Brave Ground

Ieder jaar kijken we weer uit naar de trendvoorspelling van Flexa, een welbekend verfmerk dat met een team kleurenexperts het nieuwe jaar bestempelt met de meest trendy kleur. Dit jaar staat de kleur Brave Ground op het podium.

“Brave Ground is een versterkende tint die draait om natuur en eenvoud. Een warme, natuurlijke neutrale kleur, die een stevig basis vormt voor het leven in huis.”

Even to the point

We kunnen een blog volschrijven over de achterliggende gedachte van deze fijne kleur. De boodschap die zij met zich meedraagt is waardevol en sluit zeker goed aan op de tijd waar we ons momenteel in verkeren. In het kort spreekt het thema van ‘de moed hebben om verandering te omarmen.’ Nog veel liever gaan wij dieper in op het ‘wat’ en vooral ook ‘hoe dan’. Brave Ground is een neutrale aardetint die rust uitstraalt. Afhankelijk van het type licht, de styling en de plek in het huis wordt de tint bepaald. Dankzij de warmte en zachtheid is dit een prettige kleur om in te zetten als basis van een sprekend interieur.

Mix & Match

“On-trend, maar wel helemaal jou

Waarom wij toch wel een beetje fan zijn van Brave Ground, is door haar vermogen om andere kleuren te laten stralen. En zoals jullie misschien kunnen terugzien in onze showroom, kunnen wij een pop-of-colour zeker waarderen. De natuurlijke uitstraling van de kleur zorgt ervoor dat andere kleuren in de ruimte extra tot hun recht komen. Met de eerste stap in de kleurbepaling van jouw nieuwe interieur ben jij al een heel eind. Maar het is de combinatie mét, die de sfeer echt definitie zal geven. Flexa heeft voor De Kleur Van Het Jaar vier verschillende kleurenpaletten samengesteld. En hoewel wij je bij ons in de winkel natuurlijk van het begin tot eind bijstaan, wilden we ze toch graag met je delen.

Expressive

De naam van dit kleurenpalet beschrijft het helemaal: expressief. Het is natuurlijk helemaal aan jou in welke mate jij dit in jouw interieur doorvoert. Dit palet kleurt heel goed samen met Brave Ground door de overeenkomende warme basistoon in beiden. De drie diepe kleuren onderin het palet roepen echte warmte en gezelligheid op. Wil je deze meenemen in jouw styling, maar niet een té drukke sfeer creëren? Verwerk ze dan in jouw accenten. Accentkleuren vullen een kleine 10% van jouw interieur op. Het is aan jou hoe je die besteed. Kies bijvoorbeeld voor een meervoud aan kleine details of ga juist voor een complete bank in deze tint.

Je kan natuurlijk ook een hele andere weg inslaan met dit kleurenpalet: een Scandinavische interieurstyling. Lichte kleuren strakke lijnen zijn het fundament van dit type interieur. Natuurlijke materialen en lichte houttinten vormen de sfeer en de finishing touch is één van de poedertinten uit de bovenste rij van het palet. Zet een prachtig boeket droogbloemen neer en je hebt een complete style.

Trust

Het Trust kleurenpalet bestaat uit aardse tonen van over de hele wereld. Het effect dat één van deze kleuren in combinatie met Brave Ground heeft is harmonie, rust en evenwicht. Dit kleurenpalet straalt een zekere zachtheid uit die een heel fijne sfeer zal creëren in jouw woon- of slaapkamer. Ook met deze kleurencombinaties kun je qua styling nog zo veel verschillende kanten op. Is een robuust interieur iets voor jou? Een stoer eikenhouten tafelblad, houten jaloezieën en een leren bank kunnen zo’n style goed realiseren. Combineer deze donkere, grove elementen met een lichtere kleur uit het Trust palet om balans te creëren.

Waar wij erg fan van zijn is een stijlvolle inrichting, iets wat met dit kleurenpalet ook zéker een optie is. Creëer bijvoorbeeld een luxe sfeer door de juiste stoffen toe te passen. Een glansstof als velvet of velours doet het erg goed in zo’n type interieur.

Timeless

Dit kleurenpalet brengt ons in de Spaanse vakantiesferen: energiek en vrolijk zonder dat het té overdreven is. Het okergeel in dit palet is – wanneer op de juiste manier toegepast – een uniek en sprekende toevoeging aan jouw interieur. Combineer bijvoorbeeld met een warme houttint om het Spaanse-villa-gevoel tot leven te brengen.

Earth

Tot slot het Earth kleurenpalet. De kleuren binnen dit palet zijn geïnspireerd door de zee, lucht, het gras en de bomen. Je neemt dus echt een stukje buiten mee naar binnen en creëert daarmee een ontspannen sfeer. Opvallend is dat dit palet bestaat uit koude tinten. De combinatie met Brave Ground is in dit geval extra waardevol om de het knusse gevoel niet compleet weg te laten. Een leuk idee voor de styling: aaibare stoffen. Alpaca wol, velours of corduroy zal bijdragen aan de balans tussen koel en warm. Een andere knallende combinatie is die met marmer en steen. We love it!

Inspiratie

Zó, dat was hem dan: de kleur van het jaar 2021. Hopelijk voel jij je na het lezen van de verschillende mogelijkheden geïnspireerd om verandering te omarmen. Hier beneden vind je nog een aantal inspiratiefoto’s waarin de Brave Ground is toegepast in verschillende interieurs. We helpen je graag met het creëren van jouw persoonlijke interieurplan.

Geen reactie's

Geef een reactie