Base

Base

 

De naam zegt het al: een basisstuk. Een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton – duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Een tafel waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten, en leven. De Base is het eerste product uit de nieuwe Lokaal Hout-collectie van Arco: meubels uitgevoerd in hout uit de buurt van de fabriek.

Base oval

 

De ovale design eettafel Base Oval is een nieuwe aanwinst binnen de Local Wood collectie. Deze robuuste, no-nonsense tafel – een echt basisstuk – is gemaakt van hout uit de buurt van de Arco fabriek, in combinatie met beton; duurzame materialen die tegen een stootje kunnen.

 

Deze ovale tafel heeft het praktische van de rechthoekige Base (2013), met de sociale touch van de Base Round (2014). De ovale Base tafel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua houtsoort, lengte en afwerking. Kies voor de tafel waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten, en leven.

Base round

 

De naam zegt het al: een basisstuk. Een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton – duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Een tafel waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten, en leven. De Base Round is een product uit de Local Wood-collectie van Arco: meubels uitgevoerd in hout uit de buurt van de fabriek.

Designed by

Arco - Jorre van Ast

Jorre van Ast

 

Jorre van Ast is geboren in 1980. Hij heeft Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. Na twee jaar bij de industriële ontwerpstudio Flex in Nederland zette hij zijn studie voort aan de Royal College of Art in Londen, waar hij in 2006 de opleiding Design Products afronde.

 

Meteen nadat hij van het RCA kwam, begon van Jorre van Ast als onafhankelijke productontwerper en deelde een gezamenlijke studio in Noord-Londen, de OKAYstudio. OKAY studio is geen georganiseerd bedrijf of merk en de leden ontwerpen en werken niet uitsluitend samen. Ze zijn samengebracht door een eenvoudig gemeenschappelijk doel om een ruimte te delen waar creativiteit kan bloeien en men van elkaars kennis en vaardigheden kan leren.

 

Jorre van Ast begon in 2007 bij Arco waar hij de ontwerp- en ontwikkelingsstudio leidde. Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder leiding van Jorre van Ast. Hij bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft deze op zijn persoonlijke wijze invulling. De meubelcollectie, met vele bestsellers uit het verleden, wordt door hem langzaam maar zeker uitgebreid met een markante signatuur. Het streven naar innovatie en duurzaamheid blijft daarbij een belangrijke leidraad, net als een onveranderd hoog kwaliteitsniveau en het ambachtelijke meubelmakersvak.