Balance

Ronde design tafel

 

De Balance is een praktische ronde tafel met een tijdloze vormgeving. De Balance kan zowel als eettafel en als vergadertafel gebruikt kan worden. Deze design tafel heeft een rond- of ellipsvormig blad, welke wordt ondersteund door een robuuste kolom. Dit design zorgt ervoor dat u veel beenruimte onder de tafel heeft. De Balance (eetkamer)tafel is verkrijgbaar als vaste tafel en als uitschuifbare tafel, handig voor als je vaak bezoek over de vloer hebt. Maar je hebt nog meer keuzes: de tafels is verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Door het uiterlijk van het blad, de kolom en de voet te kiezen, bepaal je zelf je eetkamertafel design.

Arco tafel Balance specificaties
Arco tafel Balance specificaties

Designed by

Arnold Merckx

Arnold Merckx

Arnold Merckx werd geboren in Franeker en groeide daar op in een familie van meubelmakers: zijn vader en grootvader waren directeur van een meubelfabriek. Tijdens schoolvakanties hielp hij in de fabriek en deed zo op jonge leeftijd al ervaring op in het vak. In Rotterdam studeerde hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische wetenschappen waarna hij in Landgraaf zijn ontwerpbureau Arnold Merckx Design oprichtte. Sinds de oprichting van zijn eigen bureau in 1978 werkte Merckx voor een groot aantal fabrikanten als Montis, Pastoe, Artifort, Extremis, Lande en Spectrum.

Eind Jaren ‘70 begon Merckx een intensieve samenwerking met Arco waarbij hij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de identiteit van het bedrijf. Naast dat hij een groot deel van de collectie ontwierp – waarvan een aantal producten nog steeds tot onze huidige collectie behoren – bepaalde Merckx in die tijd in belangrijke mate de identiteit van Arco. Zo gaf hij richting aan beursstands, fotografie en teksten, maar ook aan grafische uitingen in samenwerking met externe grafische vormgevers, zoals Geert Setola. Bekende ontwerpen van Merckx die nog steeds in de Arco-collectie zitten zijn de Graphic en de Balance tafel.

Voor zijn ontwerpen heeft hij meerdere prijzen en erkenningen gekregen.